ECET=MOSÓGÉP HALÁLA

Hölgyeim! Ne ecetezzék a mosógépüket!

ECET=MOSÓGÉP HALÁLA.

A képen látható háromágú alkatrész (dobcsillag, dobkereszt néven is hívják) fog eltörni hosszabb idejű folyamatos ecetezés után!

Egy-egy alkalommal az ember azt gondolja, mivel nincs közvetlen következménye, hogy jól van az így.
Na meg a szomszédasszony, meg a másik barátnő is így csinálja, azoknál sem volt semmi gond emiatt.

EZ TÉVHIT!!!

Az ecet mikro méretű lyukakat mar az öntvény anyagába, ami meggyengíti azt (mint egy mosogatószivacs lyukai, úgy kell elképzelni), és egy nagyobb ruhatöltetnél terheléskor a meggyengült fém egyszerűen nem bírja és eltörik.

Ez sokszor a mosógép végét is jelenti, mert vagy nem beszerezhető ez az alkatrész, vagy annyira drágán kapható, hogy nem éri meg megjavítani már a gépet.
A gépet pedig a javításhoz teljesen szét kell szerelni, ez több órát is jelenthet egyes gépeknél, ami pedig munkadíjban tolja fel a javítási árat.

SŐT!

Az ecet visszafordíthatatlanul károsítja a GUMI alkatrészeket, már EGY használat alkalmával is!
A gumi megdagad, porózus, nyúlós, gyenge lesz, és rádásul így könnyen ki is szakad, ami vízfolyásokhoz vezet!

A javítások során számtalanszor találkozunk emiatt deformált, megnagyobbodott tömítésekkel, amiket kivéve a szétszereléshez, többé nem tudjuk visszahelyezni a helyükre, mert egyszerűen nem fér vissza már. Ezeket ilyenkor MIND ki kell cserélni!

Rengeteg felesleges plusz költség!

NE HASZNÁLJANAK ECETET!!! ECET=MOSÓGÉP HALÁLA!

Ecet helyett használhatnak CITROMSAVAT, ez még jobban is oldja a vízkövet, fertőtlenít, és még az öntvényt sem bántja. Ráadásul szagtalan, nem marad büdös ecetszagú a gép!

Az 500g-os kiszerelésű citromsav 500-800 Ft közötti áron beszerezhető a háztartási boltokban, egy ilyen csomag több hónapig elég.

Egy 90 fokos programot ruha nélkül, citromsavval indítva havonta egyszer megelőzhető a gép vízkövesedése, a penészedés, és a kellemetlen szagok is eltűnnek a gép belsejéből.

Adagolásnak annyit adjunk kb. mint amennyit por mosószerből adnánk, 1-2 kupakkal maximum. Érdemes meleg vízben feloldani előbb, és a folyékony mosószer helyére tölteni, hideg vízben kicsit nehezebben oldódik.

Nem utolsó sorban pedig a háztartásban a takarításban is nagy hasznát vehetjük a citromsavnak csaptelepek, mosogatók, fürdőkádak, mosdók, de a kávéfőző vízkőmentesítésére is. Rengeteg felhasználási módról olvashatunk még ezen az oldalon, vagy az interneten keresve.

Ha már ennyit megtettünk havonta egyszer a gépünkért, évekkel hosszabbíthatjuk meg amíg hibamentesen szolgál minket!

Ha pedig már megtörtént a baj, HÍVJA SZERVIZÜNKET, vagy írjon Hibabejelentés oldalunkon keresztül!